Aksijalni cevni ventilatori za eksplozivne sredine “DUCT-M ATEX”

Tehnički katalog: 
Aksijalni cevni ventilatori za eksplozivne sredine “DUCT-M ATEX”

APLIKACIJE

Antieksplozivni ventilatori serije DUCT-M ATEX se primenjuju za ventilaciju objekata gde postoji opasnost od eksplozije. Ventilacija prostorije za punjenje akumulatora, hemijska postrojenja, laboratorije, itd. Montaža ventilatora na zid ili panel ili cevovod.Predviđen za transport čistog neagresivnog vazduha, temperatura od – 20 °C do 40 °C.

 

OPSEG MODELA

DUCT- M ATEX model je konstruisan u 13 veličina, prečnika od 300 do 1250 mm, sve u skladu sa direktivom ATEX 94/9/EC .Različite konstrukcije u zavisnosti od eksplozivne sredine 2G ili 3G.

 

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od od čeličnog lima sa aluminijumskim plaštom na delu rotacije lopatica. Prirubnice konstruisane u skladu sa UNI-ISO 6580 / EUROVENT 1 – 2 standardom.Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od specijalnog plastičnog materijala sa mogućnošću podešavanja ugla a glavčina od legure livenog aluminijuma. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Zaštitna rešetka na usisnom delu od čelične šipke, zaštićena od spoljnih uticaja konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294.Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi , zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL MEC), (APPROVED FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERE G GROUP II) . Rotor direktno kuplovan na vratilo motora. Strujanje vazduha od strane motora prema lopaticama.

 

DODATNA OPREMA

- Ulazna mlaznica (IN)

- Prigušivač buke (SIL-DU)

- Zaštitna rešetka na strani izduva (FPG-DU i konusni CPG-DU dr)

- Fleksibilni priključak (FC-DU Ex), polyester u skladu sa EN 13463-1

- Antivibracioni podložak (AM)

- Kontra prirubnica (CF-DU)

- Nosač kućišta (FF-DU)

 

NA ZAHTEV

- Performanse različitih od standardnih

- Sa lopaticama od aluminijuma

- Reverzibilna izvedba (DUCT-REV)

- Kućište od nerđajućeg čelika ili aluminijuma

- Obrnut smer strujanja vazduha (FGM)

- Dvobrzinska izvedba