Centrifugalni ( antikorozivni ) ventilator za agresivne sredine “PLASTIC”

Tehnički katalog: 
Centrifugalni ( antikorozivni ) ventilator za agresivne sredine “PLASTIC”

APLIKACIJE

Ventilatori serije PLASTIC su namenjeni za izvlačenje vazduha iz prostorije direktno ili preko cevovoda . Primenjuju se na mestima gde je potreban veći transportni kapacitet vazduha sa relativno velikim pritiskom . Pogodni su za odsisavanje agresivnih, neprijatnih mirisa iz raznih komercialnih I industrijskih objekata ( radionica, sportskih hala, kancelarija, restorana, digestora … itd. ). ). A takođe sluđe za raslađivanje staklenika, elektro ormara, izmenjivača, … itd. Pogodni su za neprekidan rad pri stalnom opterećenju.Dostupni u standardnoj izvedbi. PLASTIC serija je predviđena za transport čistog, delimično prljavog vazduha temperature od – 20 °C do 60 °C.

 

OPSEG MODELA

PLASTIC model je konstruisan sa standardnim motorem snage od 0.25 do 4kW, sa dva usisa I čeličnim lopaticama na remenim prenosom koji se nalazi u zvučno izolovanoj kutiji radi niske buke sa fleksibilnom konekcijom na kućište . Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi (LG), desni (RD), razni uglovi kućišta ( 0,45,90,135,180,225,270,315) ).Standardna orijentacija LG 270.

 

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja zvučno izolovan. Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 .Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294. Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Rotor je direktno kuplovan na motor.

 

DODATNA OPREMA

- Ulazni izlazni fleksibilni priključak (FC-PL)

- Gravitaciona žaluzina GS-PL

- Demper MAN-PL

- Zaštitna rešetka PG-PL

 

NA ZAHTEV

- Verzija sa kućištem od samogasivog poliethylena: AST

- Verzija sa kućištem od polypropylene: PP

- Verzija sa nosačem motora u kućišta od INOXA - a : PLASTIC-S INOX

- Antiexplozivna izvedba : PLASTIC ATEX 3G