Centrifugalni cevni ventilatori “RECTA”

Tehnički katalog: 
Centrifugalni cevni ventilatori “RECTA”

APLIKACIJE

Ventilatori serije RECTA su namenjeni za izvlačenje vazduha iz prostorije direktno ili preko cevovoda . Primenjuju se na mestima gde je potreban manji transportni kapacitet vazduha sa relativno velikim pritiskom . Pogodni su za odsisavanje neprijatnih mirisa iz raznih komercialnih I industrijskih objekata ( radionica, sportskih hala, kancelarija, restorana, … itd. ). ). A takođe sluđe za raslađivanje staklenika, elektro ormara, izmenjivača, … itd. Pogodni su za neprekidan rad pri stalnom opterećenju.Dostupni u standardnoj izvedbi. RECTA serija je predviđena za transport čistog, delimično prljavog vazduha temperature od – 20 °C do 40 °C.

 

OPSEG MODELA

RECTA model je konstruisan sa standardnim motorem snage od 0.3 do 3.7kW, sa čeličnim ili plastičnim lopaticama.Dimenzije od 400x200 do 700x400.

 

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja. Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 .Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294.Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 54, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Rotor je direktno kuplovan na vratilo motora. Strujanje vazduha od strane lopatica prema motoru.

 

DODATNA OPREMA

- Regulator broja obrtaja

- Fleksibilni priključci

- Prigušivač buke