Centrifugalni ( niskopritisni ) ventilatori “SIROCCO”

Tehnički katalog: 
Centrifugalni ( niskopritisni ) ventilatori “SIROCCO”

APLIKACIJE

Centrifugalni niskopritisni ventilatori serije SIROCCO sa unapred zakrivljenim lopaticama su namenjeni za izvlačenje vazduha iz prostorije direktno ili preko cevovoda . Primenjuju se na mestima gde je potreban veći transportni kapacitet vazduha sa relativno velikim pritiskom . Pogodni su za odsisavanje neprijatnih mirisa iz raznih komercialnih i industrijskih objekata ( radionica, sportskih hala, kancelarija, restorana, digestora … itd. ). A takođe sluđe za raslađivanje staklenika, elektro ormara, izmenjivača, … itd. Pogodni su za neprekidan rad pri stalnom opterećenju.Dostupni u standardnoj izvedbi. SIROCCO serija je predviđena za transport čistog, delimično prljavog vazduha temperature od – 20 °C do 80 °C.

 

OPSEG MODELA

SIROCCO model je konstruisan sa standardnim motorem snage od 0.09 do 1.1kW, sa jednim usisom I čeličnim unapred zakrivljenim lopaticama direktno kuplovan na motor . Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi (LG), desni (RD), razni uglovi kućišta ( 0,45,90,135,180,225,270,315) ).Standardna orijentacija LG 270.

 

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja zvučno izolovan. Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 .Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294. Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Rotor je direktno kuplovan na motor.

 

DODATNA OPREMA

- Kontra prirubnica na usisnom delu ( ICF-SIR), izduvnom delu ( OCF-SIR)

- Fleksibilni priključak na usisnom delu ( IFC-SIR), izduvnom delu ( OFC-SIR)

- Servisna vrata ( ID-SIR )

- Kondenz čep ( CD )

- Zaštitna rešetka na usisnom delu ( IPG-SIR), izduvnom delu ( OPG-SIR)

 

NA ZAHTEV

- Antieksplozivna izvedba

- Verzija od INOX-a

- Verzija za visoke temperature