Centrifugalni ( visokopritisni ) ventilatori “SI-BACK A”

Tehnički katalog: 
Centrifugalni ( visokopritisni ) ventilatori “SI-BACK A”

APLIKACIJE

Centrifugalni visokopritisni ventilatori serije SI-BACK A sa unazad zakrivljenim lopaticama su namenjeni za izvlačenje vazduha iz prostorije direktno ili preko cevovoda . Primenjuju se na mestima gde je potreban veći transportni kapacitet vazduha sa velikim pritiskom . Pogodni su za odsisavanje neprijatnih mirisa iz raznih komercialnih i industrijskih objekata ( radionica, sportskih hala, kancelarija, restorana, digestora … itd. ). A takođe sluđe za raslađivanje staklenika, elektro ormara, izmenjivača, … itd. Pogodni su za neprekidan rad pri stalnom opterećenju.Dostupni u standardnoj izvedbi. SI-BACK A serija je predviđena za transport čistog, prljavog vazduha temperature od – 20 °C do 80 °C.

 

OPSEG MODELA

SI-BACK A model je konstruisan sa standardnim motorem snage od 0.18 do 75kW, sa jednim usisom I čeličnim unazad zakrivljenim lopaticama direktno kuplovan na motor ili na zahtev preko remenastog prenosa . Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi (LG), desni (RD), razni uglovi kućišta ( 0,45,90,135,180,225,270,315) ).Standardna orijentacija LG 270.

 

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja . Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 .Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima unazad zakrivljene. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294. Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Kod izvedbi 4 – 5 rotor je direktno kuplovan na osovinu motora, a kod izvedbi 1, 9,12 preko remena.

 

DODATNA OPREMA

- Zaštitna rešetka na usisu ( IPG-SBA)

- Zaštitna rešetka na izduvu ( OPG-SBA)

- Fleksibilni priključak na usisnom delu ( IFC-SBA)

- Fleksibilni priključak na izduvnom delu ( OFC-SBA)

- Kontra prirubnica na usisnom grlu ( ICF-SBA )

- Kontra prirubnica na izduvnom grlu ( OCF-SBA )

- Servisna vrata ( ID-SBA )

- Kondenz čep ( CD )

 

NA ZAHTEV

- Antieksplozivna izvedba SI-BACK A Atex

- Verzija od INOX-a

- Verzija za visoke temperature : 150 °C direktno kuplovan, 300 °C preko remena.